✔︎ Ruim 400 soorten losse thee ✔︎ Vanaf € 35,- gratis verzending binnen Nederland (vanaf € 45,- naar België of Duitsland) ✔︎ Veilig shoppen en betalen
15 juli tot 25 augustus 2024 worden er op donderdag geen pakketjes verzonden. Houd rekening met een extra dag voor levering.
15 juli tot 25 augustus 2024 worden er op donderdag geen pakketjes verzonden. Houd rekening met een extra dag voor levering.
Zelfgemaakte ijsthee met groene thee en munt

Jessica van Losse-T - 30 / May / 2024

Zelfgemaakte ijsthee met groene thee en munt

Zelfgemaakte ijsthee met groene thee en munt

Met de zomer in aantocht is een verfrissend ijsthee recept precies wat je nodig hebt. Deze zelfgemaakte ijsthee met groene thee en munt is perfect voor warme dagen. Het is eenvoudig te maken en zit boordevol smaak en gezonde voordelen. Hier volgt een uitgebreid recept dat je stap voor stap door het proces leidt, inclusief enkele variaties en extra tips om het nog lekkerder te maken.

Ingrediënten:

  • 4 groene theezakjes of 4 eetlepels losse groene thee
  • 1 liter water
  • Een handvol verse muntblaadjes
  • 1-2 eetlepels honing of agave (optioneel, naar smaak)
  • 1 citroen, in plakjes
  • IJsblokjes

Instructies voor het maken van ijsthee met groene thee en munt:

Breng een liter water aan de kook in een ketel of pan. Laat het water na het koken iets afkoelen tot ongeveer 80°C. Dit helpt om de groene thee niet bitter te maken, wat kan gebeuren bij hogere temperaturen. Voeg vervolgens de losse groene thee toe aan het hete water. Laat de thee 2-3 minuten trekken om de smaken te extraheren zonder de thee te sterk of bitter te maken. 

Voeg direct na het trekken van de ijsthee de verse muntblaadjes toe. Kneus de muntblaadjes lichtjes in je handen voordat je ze toevoegt om de oliën vrij te maken, wat zorgt voor een intensere muntsmaak. Laat de munt ongeveer 5 minuten trekken in de warme thee. Roer de honing of agave door de warme thee totdat het volledig is opgelost. Voeg zoetstof naar smaak toe, beginnend met één eetlepel en voeg meer toe indien gewenst.

Laat de thee op kamertemperatuur afkoelen en plaats de thee daarna in de koelkast om volledig af te koelen. Dit duurt ongeveer 1-2 uur en zorgt ervoor dat de smaken zich goed vermengen en de thee verfrissend koud wordt. Vul glazen royaal met ijsblokjes en schenk de koude thee erover. Voeg een paar plakjes citroen en extra muntblaadjes toe voor garnering. Dit geeft niet alleen een mooie presentatie, maar voegt ook extra smaak toe. Serveer de ijsthee direct en geniet van een verfrissende, gezonde drank.

Tips en variaties:

Voor een fruitige twist kun je stukjes verse vruchten toevoegen zoals aardbeien, perziken, komkommer of bosbessen. Dit maakt de ijsthee nog verfrissender en kleurrijker. Als je een kruidige smaak wilt, voeg dan een klein stukje verse gember toe tijdens het trekken van de thee. Gember voegt een heerlijke diepte toe aan de smaak van de thee. Probeer ook andere kruiden zoals basilicum of tijm voor een unieke twist. Deze kruiden kunnen de thee een onverwachte maar heerlijke smaak geven.

Maak ijsblokjes van de thee zelf om te voorkomen dat de ijsthee verwatert. Dit zorgt ervoor dat de smaak van je ijsthee sterk en consistent blijft, zelfs als de ijsblokjes smelten. Voor een nog intensere smaak kun je extra muntblaadjes of citroenschijfjes in de ijsblokjes invriezen. Dit geeft een mooie presentatie en een extra smaakboost wanneer de ijsblokjes smelten.

Met de uitgebreide instructies en variaties van Losse-T kun je een heerlijke en verfrissende groene ijsthee met munt maken die perfect is voor zomerse dagen. Deel deze ervaring met vrienden en familie, en geniet van de gezonde voordelen en verfrissende smaak van deze zelfgemaakte ijsthee met groene thee en munt. 

Laat een reactie achter

What are your experiences? Read or write a review here.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

Losse-T 9,6 / 10 - 1841 Reviews @ WebwinkelKeur