✔︎ Ruim 400 soorten losse thee ✔︎ Vanaf € 35,- gratis verzending binnen Nederland (vanaf € 45,- naar België of Duitsland) ✔︎ Veilig shoppen en betalen
Oolong

Oolong

Seen 9 of the 9 products

Oolong thee ligt tussen de smaak van groene thee en zwarte thee in. Oolong thee is voor de helft geoxideerd en afhankelijk van het oxidatieproces zal het meer smaken naar groene- of zwarte thee. De volle smaak van perziken is terug te vinden in de vollere oolong thee en de lichte oolong thee kenmerkt zich door frisse citrus tonen. Doordat de Oolong thee op verschillende manieren kan worden geoxideerd betekent dit dat er veel variatie is qua smaak. 

Wat is Oolong thee?

Oolong thee is net als de zwarte en groene thee afkomstig van de Camellia Sinensis plant. Deze theesoort zit betreft oxidatie, ofwel fermentatie, tussen groene en zwarte thee in. Groene thee wordt namelijk niet geoxideerd en zwarte thee wel. Oolong thee wordt kort geoxideerd. Het proces van Oolong thee vergt veel aandacht om de juiste oxidatie te krijgen. Doordat dit oxidatie proces zoveel tijd en moeite in beslag neemt, heeft de Oolong thee een bijzondere smaak.

Herkomst Oolong thee

Oolong thee komt uit China en Taiwan. Voor de productie van Chinese oolong laat men de bladeren ná het plukken in het zonlicht verflensen. Hierna worden ze afwisselend omgeschud en gedroogd tot de bladeren geel van kleur zijn. De randen krijgen een rodere kleur door de oxidatie. De bladeren geven de thee een ietwat fruitige smaak en een licht oranje-bruine kleur!

Is Oolong thee gezond?

Het antwoord op deze vraag is simpel: Ja! Oolong thee bevat geen calorieën indien het puur wordt gedronken en de thee draagt bij aan een gezonde levensstijl. Het helpt namelijk bij je dagelijkse vochtinname. Varieer vaak genoeg van theesmaak en consumeer met mate voor een gebalanceerd voedingspatroon. Elke dag dezelfde thee wordt namelijk ook saai. Bekijk ook onze rooibos thee,witte thee, kruiden thee en vruchten melanges voor lekkere afwisseling. Daarnaast raden wij aan om uw Oolong thee te bewaren in een blik dat hier speciaal voor is gemaakt. Door uw Oolong thee goede te bewaren blijft deze voor een langere periode erg vers en kunt u dus ook voor een lange periode genieten van uw Oolong thee.

Oolong thee kopen

Oolong thee kopen doet u natuurlijk bij Losse-T.  Bij ons kunt u veilig shoppen en betalen. Orders vanaf €40,- worden in Nederland gratis verzonden, in België geld de gratis verzending vanaf €75,-! Bestel nu de gezonde Oolong thee met heerlijke smaak!