✔︎ Ruim 400 soorten losse thee ✔︎ Vanaf € 35,- gratis verzending binnen Nederland (vanaf € 45,- naar België of Duitsland) ✔︎ Veilig shoppen en betalen
Assam Thee

Assam Thee

Seen 4 of the 4 products

Assam thee

Als u een echte zwarte thee liefhebber bent, dan moet u de Assam thee van Losse-T proberen. Assam thee is een echte zwarte thee en wordt gemaakt van de Assam theeplant. Assam is heerlijk om puur te drinken of als ijsthee, maar Assam wordt ook veel in melanges gebruikt. Neem een kijkje in onze ruime collectie Assam thee! Probeer anders eens de 'Assam Herenthee' of de 'Assam Thowra' thee

Herkomst van Assam thee

In het noordoosten van India, in de provincie van Assam, langs de rivier de Brahmaputra, groeit de beste Assam thee. Assam thee staat bekend om de unieke, karakteristieke moutachtige smaak. Assam thee is één van de theesoorten die gebruikt wordt in Engelse melange. Deze thee is zeer krachtig en heeft een lekkere kruidige nasmaak. De Assam die in de thee wordt gebruikt, wordt twee keer geoogst. Bij de Assam thee kunt u kiezen uit de verschillende soorten oogsten Assam thee. Hierbij maken ze onderscheid tussen de first en second flush:

 

  • First flush: Deze wordt geplukt vanaf midden maart tot en met midden mei. De theebladeren zijn vaak klein en de Assam thee bevat veel dan ook veel knoppen, de first flush is een bijzonderheid als het gaat om Assam thee. De smaak van de first flush is delicaat en bloemig.
  • Second flush: Deze wordt geplukt vanaf midden mei. Staat bekend als ‘tippy’ tea. Een verwijzing naar de ‘golden tips’ op de bladeren, een aanduiding van hoge kwaliteit. Second flush Assam thee geeft een zoetere thee, geeft een full body en wordt als beter gezien dan de eerste pluk Assam thee.

Bestel uw Assam thee

De Assam thee is een zeer krachtige zwarte thee die u geprobeerd moet hebben. U vindt bij ons niet alleen zwarte thee, maar ook witte thee, zwarte thee en vruchtmelanges. Kortom, u kunt bij ons terecht voor al uw favoriete smaken thee. Wij raden u aan om uw thee in een theeblik te bewaren. Hierdoor blijft u losse thee luchtdicht en koel. Hierdoor blijft uw thee ook vers. Wij verzenden uw bestelling gratis in Nederland vanaf € 40 euro en in België vanaf € 75 euro. Eenvoudig uw Assam thee bestellen doet u bij Losse-t.nl!

Andere zwarte thee soorten

Wist u dat we bij Losse-T naast Assam thee nog 5 andere zwarte thee soorten bieden in ons assortiment? Deze thee soorten hebben allemaal een andere smaak en brengen een andere ervaring met zich mee. Bent u benieuwd? Bekijk dan ook eens een van deze zwarte theesoorten: