✔︎ Ruim 400 soorten losse thee ✔︎ Vanaf € 35,- gratis verzending binnen Nederland (vanaf € 45,- naar België of Duitsland) ✔︎ Veilig shoppen en betalen
Dit wist je nog niet over thee

Dit wist je nog niet over thee

Nederlanders drinken gemiddeld 90 liter thee per persoon per jaar. Dat komt neer op ongeveer 2 koppen thee per dag. 

In veel landen is thee een belangrijk onderdeel van de dag en gastvrijheid. 

Zwarte thee is net zo gezond als groene thee, ze komen namelijk van dezelfde theeplant. De blaadjes voor zwarte thee worden gefermenteerd of geoxideerd, maar dit heeft nauwelijks effect op de gezondheid. Groene thee bevat wel meer natuurlijke antioxidanten. 

Naar schatting zijn er wereldwijd meer dan 1500 verschillende soorten thee. 

Theeplanten gedijen het best in een warm en vochtig klimaat met veel neerslag. In landen als Argentinië, China, India, Indonesië, Kenia, Malawi, Sri Lanka en Tanzania wordt er veel thee geteeld. 

Volgens een legende is thee 2737 jaar voor Christus ontdekt door de Chineze keizer Shen Nung. Er kwamen toevallig theeblaadjes in zijn kokende water terecht, hij dronk van het water en proefde een lekkere smaak. Bovendien verdween de buikpijn die hij op dat moment had en toen ontdekte hij de heilzame werking van thee. 

 

Zwarte thee

Vandaag de dag wordt in Europa voor het grootste deel Zwarte Thee gedronken. Bekende en begeerde soorten zijn Darjeeling, Assam en Ceylon. Wij hebben ook een verscheidenheid aan Zwarte Thee melanges van over de hele wereld, evenals gearomatiseerde Zwarte Theeën. Zwarte Thee kan door middel van het toevoegen van jasmijn of rozenbottel verfijnd worden. Een thee typerend van deze methode is onze geliefde Earl Grey. Een andere, uit India stammende, aromatiseringsmethode is het bijvoegen van gedroogde vruchten en specerijen zoals kaneel, citroen of gebrande kokosmakronen. Natuurlijk hebben wij ook caffeïnevrije Zwarte Thee in onze rijke assortiment.

Groene thee

Tegenwoordig is het drinken van Groene Thee een trend onder Nederlandse theeliefhebbers. Dit is waarschijnlijk te danken aan het gezondheid bevorderende effect dat eraan toegeschreven wordt. Groene Thee verschilt van Zwarte Thee in de manier waarop het verwerkt is. In tegenstelling tot de zwarte thee wordt groene thee niet geoxideerd, waardoor bijna alle natuurlijke ingrediënten van het theeblad worden behouden. Net als bij Zwarte Thee is cafeïne waarschijnlijk het belangrijkste ingrediënt. Omdat Groene Thee meer tannine (looistoffen) dan Zwarte Thee bevat, smaakt het vaak wat bitterder.

Witte thee

Onder theekenners wordt Witte Thee (White Tea) als de natuurlijkste en kwalitatief hoogwaardigste thee van de wereld gezien. Deze thee wordt vanwege zijn zilverachtig witte en pluizige ongeopende knoppen “Witte Thee“ genoemd. Aangezien zijn toppen erg klein zijn, zijn er voor de productie van 1kg thee ongeveer 30.000 knoppen nodig. In China noemt men het “Bái-chá“, oftewel witte, helder en zuivere thee. Door zijn zeldzaamheid en positieve invloed op de gezondheid was deze thee louter voor de keizer bestemd. Ook zijn onze Witte Theeën, zoals bijvoorbeeld de Dongzhai Snow Dragon uit het Wuliang gebergte, zeer populair. Voor mensen die gevoelig zijn voor caffeïne is Witte Thee een goede optie.

Oolong

Oolong Thee is een traditionele half gefermenteerde thee uit China. Zijn oxidatietijd ligt tussen die van de Zwarte- en Groene Thee in. Al eeuwenlang wordt aan deze thee gezondheid bevorderende eigenschappen toebedeeld. Veel mensen zweren bij het drinken van de Oolong Thee tijdens het volgen van een dieet. Deze thee bevat meer cafeïne dan Groene Thee, maar minder dan Zwarte en licht verteerbaar. Tegenwoordig zijn er een behoorlijk aantal Oolong soorten met verschillende smaken. Onder andere onze Taiwan Oolong Finest en onze Oranjebloesem Oolong, die we met een sinaasappel aroma hebben verfijnd, zijn zeer geliefd. Onze unieke Milky Oolong krijgt door melkwater-damp haar karakteristieke, iets melkachtig touch.

Rooibos

De Rooibos is eigenlijk niet een theeplant, maar een peulvrucht van de Aspalatus Linearis, een Zuid-Afrikaanse struik met naald-achtige bladeren. De smaak is zeer aangenaam en zacht, omdat de thee geen cafeïne bevat en nauwelijks bitter is. Het is een lekker alternatief voor cafeïnerijke thee of koffie en ideaal voor kinderen. Probeer hem als verrassende twist ook eens als ijsthee. In onze shop vindt u tal van geselecteerde Rooibos theeën zoals onze Klassieke Rooibos Naturel Super Grade. Voor de puur natuur-liefhebber is er onze volle Puur Natuur Rooibos afkomstig van puur natuurlijke landbouw. Neem ook een kijkje bij ons talrijke assortiment gearomatiseerde Rooibos theeën, evenals onze populaire honeybush. Deze struik wordt graag door bijen bezocht - vandaar de naam.

Vruchten

Vruchten Melanges zijn warme dranken, gemaakt van gedroogde planten, vruchten, bladeren of bloemen. De basis bestaat voor het grootste deel uit hibiscusbloemen, rozenbottel en appelstukjes die worden verfijnd door verschillende ingrediënten. In onze webshop kunt u kiezen uit een grote selectie aan Vruchten Melanges: natuurlijke of geraffineerde gearomatiseerde Vruchten Melanges, seizoensgebonden specialiteiten, Puur Natuurlijke Vruchten Melanges, alsmede zuurarme Vruchten Melanges. Wij hebben naast de klassiekers zoals Aardbei-Vanille Thee, Fruitpunch, Frambozen Thee en Bosvruchten Thee, ook nog spannende Vruchten Melanges creaties zoals Bamboe Vruchten, Gojibessen, Dragonfruit en Pina Colada. Met dit kleurrijke scala aan Vruchten Melanges specialiteiten kunt u uw ogen uitkijken!

Kruiden

Kruidentheeën zijn cafeïnevrije, gearomatiseerde infusies, verkregen uit gedroogde kruiden, bloemen, bladeren, vruchtendeeltjes, wortels, zaden of hout. Hoewel deze infusies vaak thee genoemd worden, moeten ze eigenlijk als thee-achtige producten worden aangeduid. Zo zijn er kruidentheeën die als dagelijkse kost gedronken worden, maar ook kruidentheeën die als medicinale thee worden geconsumeerd. Een belangrijke eigenschap van een Kruidenthee van hoge kwaliteit is de afwezigheid van chemische residuen. Hierbij is dus ook puur natuurlijke verbouwing van de producten een must. Wij hebben talrijke Kruidenthee soorten zoals, Mono kruiden, gearomatiseerde Kruidenthee, kruidenmelanges, evenals Aryuvedische theesoorten en Lapacho

Theebereiding

In onze Theebereiding-sectie vinden theedetaillisten alle benodigdheden voor het bereiden van theewater. Alle soorten theefilters voor het bereiden van uw thee zijn hier beschikbaar.