✔︎ Ruim 400 soorten losse thee ✔︎ Vanaf € 35,- gratis verzending binnen Nederland (vanaf € 45,- naar België of Duitsland) ✔︎ Veilig shoppen en betalen
De beste manieren om losse thee op te bergen

12 / Apr / 2023

De beste manieren om losse thee op te bergen

Thee is een geliefde drank voor veel mensen over de hele wereld. Of je nu de voorkeur geeft aan een sterke zwarte thee, een delicate groene thee of een kalmerende kruidenthee, het is belangrijk om je thee goed te bewaren om ervoor te zorgen dat hij vers en smaakvol blijft. Of je nu je favoriete losse thee inslaat of een paar theezakjes bewaart, hier zijn enkele tips en tricks voor het bewaren van je thee om hem vers en smaakvol te houden:

Tip 1: Bewaar het in een luchtdichte verpakking

Een van de belangrijkste dingen die je kunt doen om je thee vers te houden, is door het in een luchtdichte verpakking te bewaren. Zuurstof, vocht en licht kunnen allemaal de smaak en kwaliteit van je thee beïnvloeden, dus het is belangrijk om je thee op de juiste manier op te bergen. Een blik of glazen pot met een goed sluitende deksel zijn allemaal goede opties om thee in te bewaren. Zet een glazen pot wel op een donkere plek. Wanneer je je lievelingsthee bij ons besteld, denk er dan vooral aan om ook een handige theeblik mee te bestellen om je thee dus zo lang mogelijk te bewaren. Ontdek ons assortiment thee bewaarblikken.

Tip 2: Bewaar het op een koele, droge plaats

Thee moet op een koele, droge plaats worden bewaard, uit de buurt van direct zonlicht. Hitte en vochtigheid kunnen ervoor zorgen dat je thee sneller bederft, dus je kunt hem het beste in een kast of voorraadkamer bewaren waar de temperatuur constant is. Bewaar uw thee niet in de buurt van het fornuis, de oven of andere warmtebronnen. De ideale temperatuur voor het bewaren van thee ligt tussen de 15 en 25 graden Celsius. In direct zonlicht is ook geen goed idee, dus probeer ook de vensterbank te ontwijken.

Tip 3: Meng geen verschillende soorten thee

Verschillende soorten thee hebben verschillende smaken en aroma's en kunnen ook elkaars geuren en smaken opnemen als ze bij elkaar worden bewaard. Om dit te voorkomen kun je elke theesoort het beste in een eigen bakje bewaren. Als je verschillende soorten thee in dezelfde container moet bewaren, zorg er dan voor dat ze goed afgesloten zijn en dat ze vergelijkbare smaken hebben.

Tip 4: Gebruik een thee voorraadpot

Als je een serieuze theedrinker bent, wil je misschien investeren in een theepot. Deze potten zijn speciaal ontworpen voor het bewaren van thee en kunnen helpen om het langer vers te houden. Ze hebben meestal luchtdichte deksels en zijn gemaakt van materialen die geen geuren of smaken absorberen.

Tip 5: Houd rekening met de houdbaarheid van uw thee

Verschillende soorten thee hebben een verschillende houdbaarheid. Zwarte thee kan bijvoorbeeld tot twee jaar meegaan als het op de juiste manier wordt bewaard, terwijl groene thee binnen zes maanden tot een jaar moet worden geconsumeerd. Kruidentheeën daarentegen kunnen tot twee jaar goed blijven als ze in een luchtdichte verpakking worden bewaard. Schrijf de houdbaarheidsdatum bijvoorbeeld op de onderkant van je bewaarblik met een krijtstift of op een label.

Tip 6: Bewaar thee niet in de koelkast

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, mag thee niet in de koelkast worden bewaard. Het vocht en de geurtjes in de koelkast kunnen de smaak van je thee beïnvloeden en door de temperatuurschommelingen kan er condensatie ontstaan in het bakje. Daarnaast kan het vocht ook de theebladeren beschadigen. Bewaar je thee in plaats daarvan op een koele, droge plaats, uit de buurt van de koelkast.

Met alle kennis uit deze tips op zak moet het gegarandeerd goed komen om je thee op de juiste manier te bewaren, zonder dat deze de smaak en de kwaliteit van je thee beïnvloed. Of je nu witte, Oolong of andere theeën hebt, je weet nu hoe je deze het beste kunt bewaren!

Laat een reactie achter

What are your experiences? Read or write a review here.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden