✔︎ Ruim 400 soorten losse thee ✔︎ Vanaf € 35,- gratis verzending binnen Nederland (vanaf € 45,- naar België of Duitsland) ✔︎ Veilig shoppen en betalen
15 juli tot 25 augustus 2024 worden er op donderdag geen pakketjes verzonden. Houd rekening met een extra dag voor levering.
Puur Natuur China Dongzhai Golden

Puur Natuur China Dongzhai Golden

Terug naar overzicht

8,99

(0)

Deze biologische zwarte thee komt uit Yunnan en heeft zoete en lichte honing smaak. Zijn naam dankt de thee aan de "gouden"theeblaadjes. De smaak veranderd naarmate u meerdere keren de thee opschenkt. Een losse thee met een bijzondere smaakervaring!

Directe checkout

  • Op voorraad

Productomschrijving

Deze Dongzhai Golden komt uit de een van de oudste thee producerende provincies van China, Yunnan. Hier groeit de thee in een van de zuidelijke streken van de provincie op de plantage Dongzhai. Na de oogst wordt de thee tenminste 10 tot 12 uur verwelkt waarbij het minimaal 30% van zijn vocht verliest. Hierna worden de bladeren, in het begin onder lichte druk, gerold op een klassieke Chinese rolmachine. Naarmate de tijd vordert, wordt de druk opgebouwd, wat het oxidatie proces van de jonge bladeren geleidelijk op gang brengt. Zodra de celwanden van de theebladeren zijn gebroken wordt de thee uitgelegd en geoxideerd gedurende 10 tot 16 uur, afhankelijk van de luchtvochtigheid op dat moment. Na de oxidatiefase worden de theebladeren op unieke vibrerende matten gedroogd.

Zoals kenbaar gemaakt wordt in de naam van de thee, Golden, wordt er in de eerste flush van de met de hand geplukte thee enkel gebruik gemaakt van de jongste blaadjes en de kostbare buds. Een speciaal kenmerk van deze theebladeren is de wijze waarop de blaadjes gerold zijn. Iets wat duidelijk met aandacht voor het blad gedaan is.

De thee heeft prachtige zoete en licht astringente tonen. De eerste infusie heeft ongelofelijk veel smaak met een mild mondgevoel en zachte tonen van honing. De twee infusie heeft een mildere smaak en hierin kunt u duidelijk de zoete tonen van chocola in ontdekken.

Een klassieke thee met veel geschiedenis; vol met karakter, zacht en ook zoet met een fantastisch smaakpallet welke ook bij een derde en vierde infusie niet zijn kracht verliest.

Bereidingsadvies:
• Mineraal arm water van 90º tot 95
• 2 a 3 gram per 300 milliliter
• 12 tot 14 gram per liter
• 3 minuten infusie tijd

Bekijk ook onze andere soorten zwarte thee zoals de 'Puur Natuur Ruanda Rukeri' thee.

 

 
Soort thee:Zwarte Thee
Oorsprong:China
Smaak:Natuurlijk
Gluten:Glutenvrij
Lactose:lactosevrij
Gezoet:Geen
Cafeïne
:Cafeïnehoudend
Productie:Bio
Bereiding:Losse thee in aromadichte verpakking

Reviews Schrijf je eigen review

0 sterren op basis van 0 beoordelingen Schrijf je eigen review

    Best sold with

    related-products-subtitle