✔︎ Ruim 400 soorten losse thee ✔︎ Vanaf € 35,- gratis verzending binnen Nederland (vanaf € 45,- naar België of Duitsland) ✔︎ Veilig shoppen en betalen
Welke thee werkt het beste tegen jouw verkoudheid?

Jessica van Losse-T - 31 / Jul / 2023

Welke thee werkt het beste tegen jouw verkoudheid?

Welke thee werkt het beste tegen jouw verkoudheid?

Je kent het wel, je voelt je niet lekker en hebt last van een verkoudheid. Je zoekt naar een natuurlijke manier om je beter te voelen en thee is dan vaak een voor de hand liggende keuze. In deze blogpost bespreken we welke theesoorten het beste werken tegen jouw verkoudheid. We kijken naar de eigenschappen van verschillende theesoorten en geven je tips over hoe je ze het beste kunt bereiden en drinken. Dus pak een kopje, ga lekker zitten en ontdek welke thee jouw nieuwe favoriete verkoudheidsbestrijder wordt!

Groene thee: Een krachtige antioxidant

Groene thee staat bekend om zijn hoge gehalte aan antioxidanten. Deze stoffen helpen je lichaam om schadelijke stoffen te bestrijden en je immuunsysteem te versterken. Vooral de antioxidant EGCG (epigallocatechinegallaat) is effectief in het bestrijden van virussen en bacteriën die verkoudheid veroorzaken. Groene thee kan ook helpen om de duur van je verkoudheid te verkorten. Zorg ervoor dat je het water niet te heet laat worden bij het zetten van groene thee, anders worden de antioxidanten vernietigd. Een temperatuur van ongeveer 80 graden Celsius is ideaal.

Witte thee: Een zachte verlichting

Witte thee is de minst bewerkte theesoort en bevat de hoogste concentratie aan antioxidanten en catechines, die helpen bij het bestrijden van virussen en bacteriën. Omdat witte thee milder en subtieler van smaak is dan groene thee, is het een goede optie als je een gevoelige maag hebt of niet van de sterke smaak van groene thee houdt. Ook bij witte thee geldt dat je het water niet te heet moet laten worden om de voedingsstoffen te behouden.

Gemberthee: Een kruidige oppepper

Gemberthee is geen echte thee, maar een kruideninfusie gemaakt van verse of gedroogde gemberwortel. Gember staat bekend om zijn ontstekingsremmende en pijnstillende eigenschappen, en kan daarom helpen bij het verminderen van keelpijn en verstopte neuzen. Het drinken van gemberthee kan je ook een energieboost geven, wat fijn is als je je lusteloos en moe voelt door je verkoudheid. Om gemberthee te maken, snijd je een stukje verse gember in plakjes en laat je deze 10 minuten in heet water trekken. Voeg eventueel een schijfje citroen en wat honing toe voor extra smaak en voordelen.

Kamillethee: Een kalmerende keuze

Kamillethee staat bekend om zijn kalmerende en ontspannende eigenschappen en kan daarom een goede keuze zijn als je moeite hebt met slapen door je verkoudheid. Kamille heeft ook milde ontstekingsremmende en antibacteriële eigenschappen, wat kan helpen bij het verminderen van keelpijn en het bestrijden van infecties. Kamillethee wordt gemaakt van gedroogde kamillebloemen en kan worden gezet met heet water. Laat de thee ongeveer 5 minuten trekken voor het beste resultaat.

De beste thee voor jouw verkoudheid

Elke theesoort heeft zijn eigen unieke eigenschappen die kunnen helpen bij het bestrijden van verkoudheid. Afhankelijk van je eigen voorkeuren en symptomen, kun je een theesoort kiezen die het beste bij jouw situatie past. 

Goed om te weten: Het gebruik van thee zoals aangeboden door Losse-T dient niet als vervanging voor professioneel medisch advies, diagnose of behandeling. De informatie en producten die wij verstrekken zijn bedoeld voor algemene doeleinden en zijn geen medisch advies. Raadpleeg altijd een gekwalificeerde zorgverlener voordat je begint met het gebruiken van nieuwe voedingsmiddelen of supplementen, met name als je onder medische behandeling bent, gezondheidsproblemen hebt of zwanger bent. Proost op jouw gezondheid en een spoedig herstel!

Laat een reactie achter

What are your experiences? Read or write a review here.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden