✔︎ Ruim 400 soorten losse thee ✔︎ Vanaf € 35,- gratis verzending binnen Nederland (vanaf € 45,- naar België of Duitsland) ✔︎ Veilig shoppen en betalen
15 juli tot 25 augustus 2024 worden er op donderdag geen pakketjes verzonden. Houd rekening met een extra dag voor levering.
Gember kurkuma thee: heb jij het al geprobeerd?

Jessica van Losse-T - 31 / May / 2023

Gember kurkuma thee: heb jij het al geprobeerd?

Gember kurkuma thee: heb jij het al geprobeerd?

Hoi! Ik ben dol op het ontdekken van nieuwe smaken en gezonde drankjes. Onlangs kwam ik een bijzondere combinatie tegen: gember kurkuma thee. Ik had er nog nooit van gehoord, maar het leek me interessant om te proberen. In deze blog wil ik graag mijn ervaringen met je delen en je uitleggen waarom deze thee zo goed voor je is. Lees snel verder!

Wat is gember kurkuma thee?

Gember kurkuma thee is een warme, kruiden thee gemaakt van verse gemberwortel en kurkuma. Beide ingrediënten staan bekend om hun gezondheidsvoordelen en worden al eeuwenlang gebruikt in de traditionele geneeskunde. Gember is een krachtige ontstekingsremmer en helpt bij het bestrijden van verkoudheid en griep. Kurkuma, ook wel geelwortel genoemd, heeft eveneens ontstekingsremmende eigenschappen en wordt vaak ingezet bij spijsverteringsproblemen en gewrichtspijn.

Hoe maak je gember kurkuma thee?

Het maken van gember kurkuma thee is heel eenvoudig. Je hebt alleen verse gember, kurkuma, water en eventueel wat honing of citroen nodig. Volg onderstaand recept om zelf een heerlijke kop thee te zetten:

 1. Snijd een stukje gember (ongeveer 2 cm) en een stukje kurkuma (ook ongeveer 2 cm) in dunne plakjes. Je kunt de gember en kurkuma ook raspen als je dat makkelijker vindt.
 2. Doe de gember en kurkuma in een theepot of grote mok.
 3. Kook water en giet dit over de gember en kurkuma. Laat de thee ongeveer 5 minuten trekken.
 4. Zeef de thee om de stukjes gember en kurkuma te verwijderen en schenk de thee in een kopje.
 5. Voeg naar smaak honing of citroen toe. Geniet van je gember kurkuma thee!

Tip: Je kunt ook kant-en-klare gember kurkuma losse thee kopen als je geen verse gember en kurkuma in huis hebt. 

De gezondheidsvoordelen van gember kurkuma thee

Zoals eerder vermeld, hebben zowel gember als kurkuma ontstekingsremmende eigenschappen. Dit maakt de thee een uitstekende keuze als je last hebt van verkoudheid, griep of keelpijn. Daarnaast kan het drinken van gember kurkuma thee helpen bij het verlichten van spijsverteringsproblemen zoals een opgeblazen gevoel, krampen en misselijkheid.

De combinatie van gember en kurkuma zorgt er ook voor dat de gember kurkuma thee een krachtige antioxidant is. Antioxidanten helpen je lichaam te beschermen tegen vrije radicalen, die cellen kunnen beschadigen en bijdragen aan het verouderingsproces. Door regelmatig gember kurkuma thee te drinken, geef je je immuunsysteem dus een flinke boost en help je je lichaam gezond te houden.

Goed om te weten: Het gebruik van thee zoals aangeboden door Losse-T dient niet als vervanging voor professioneel medisch advies, diagnose of behandeling. De informatie en producten die wij verstrekken zijn bedoeld voor algemene doeleinden en zijn geen medisch advies. Raadpleeg altijd een gekwalificeerde zorgverlener voordat je begint met het gebruiken van nieuwe voedingsmiddelen of supplementen, met name als je onder medische behandeling bent, gezondheidsproblemen hebt of zwanger bent.

Mijn ervaring met gember kurkuma thee

Ik moet eerlijk zeggen dat ik even moest wennen aan de smaak van gember kurkuma thee. Het is een vrij kruidige en pittige thee, die zeker niet iedereen zal aanspreken. Toch merkte ik al snel dat ik de smaak begon te waarderen en nu vind ik het zelfs een heerlijke oppepper op een koude winterdag of wanneer ik me niet zo lekker voel.

Ik merk dat de thee inderdaad een positief effect heeft op mijn spijsvertering en dat ik me na het drinken van een kopje vaak energieker en fitter voel. Bovendien vind ik het een fijn idee dat ik op een natuurlijke manier mijn immuunsysteem ondersteun.

Probeer nu zelf gember kurkuma thee

Gember kurkuma thee is een bijzondere, kruidige drank met tal van gezondheidsvoordelen. Hoewel de smaak misschien even wennen is, kan ik je zeker aanraden om het eens te proberen. Wie weet wordt het ook jouw nieuwe favoriete thee! Laat me vooral weten wat je ervan vindt en of je nog andere lekkere thee-combinaties kent. Ik ben benieuwd!

 • veerle gabrielle van impe veerle gabrielle van impe 31 / May / 2023 @ 10:29

  ik maak elke dag gember kurkuma thee met een schijfje citroen en sinaasappel, heerlijk.
  ik voel mij daar heel goed bij, en beschermt je tegen allerlei verkoudheden, en andere bv griep enz

Laat een reactie achter

What are your experiences? Read or write a review here.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden