✔︎ Ruim 400 soorten losse thee ✔︎ Vanaf € 35,- gratis verzending binnen Nederland (vanaf € 45,- naar België of Duitsland) ✔︎ Veilig shoppen en betalen
Creëer je eigen High Tea!

Jessica van Losse-T - 27 / Jul / 2023

Creëer je eigen High Tea!

Creëer je Eigen High Tea: Een Culinaire en Gezellige Ervaring

Een High Tea, een Britse traditie die steeds populairder wordt over de hele wereld, biedt de perfecte gelegenheid om samen te komen met vrienden of familie en te genieten van een assortiment heerlijke hapjes en verrukkelijke theeën. Het organiseren van je eigen High Tea is niet alleen leuk, maar het stelt je ook in staat om je creativiteit te uiten in het bereiden van smakelijke lekkernijen. In deze blog ontdek je waarom het de moeite waard is om je eigen High Tea te organiseren en geef ik je enkele fantastische recepten en theesoorten om je ervaring onvergetelijk te maken.

Wat is een High Tea?

Een High Tea is een sociale bijeenkomst die traditioneel plaatsvindt in de middag en bestaat uit een scala aan zoete en hartige hapjes, begeleid door diverse theeën. Hoewel het vaak verward wordt met de meer elegante Afternoon Tea, is een High Tea oorspronkelijk een arbeidersmaaltijd die in de 19e eeuw in Groot-Brittannië ontstond. Werkers namen de High Tea na hun werkdag omstreeks 17.00 uur, terwijl de Afternoon Tea een lichtere maaltijd was die de adel rond 16.00 uur nuttigde.

Waarom je eigen High Tea maken?

Het samenstellen van een zelfgemaakte High Tea biedt niet alleen een gezellig samenzijn met vrienden en familie, maar geeft je ook de vrijheid om je creativiteit en culinaire vaardigheden te tonen. Stel je voor: heerlijk zachte scones vers uit de oven, hartige mini-quiches met verschillende smaken en verfrissende komkommer sandwiches, allemaal perfect gepaard met de juiste thee. Het is niet alleen leuk, maar ook een geweldige manier om jezelf en je gasten te verwennen met heerlijke hapjes en theeën. Dus waar wacht je nog op? Ga aan de slag en creëer je eigen magische High Tea!

Recepten voor High Tea hapjes

Bij je eigen gemaakte High Tea kunnen de heerlijke hapjes natuurlijk niet ontbreken. Daarom hebben wij voor jou enkele heerlijke recepten en de heerlijke bijpassende theesoorten gevonden. Zo weet je zeker dat jouw eigen gemaakte High Tea perfect zal zijn!

Recept 1: Scones met Clotted Cream en Jam

Scones zijn onmisbaar bij een High Tea en zijn zacht, bros en overheerlijk, vooral als ze warm worden geserveerd. Ze zijn het beste wanneer vers uit de oven, besmeerd met clotted cream en aardbeienjam. Laten we eens kijken hoe je deze verrukkelijke traktatie kunt klaarmaken en met welke thee je ze het beste kunt serveren.

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 220°C. Zeef 350 gram zelfrijzend bakmeel, 1 theelepel bakpoeder en een snufje zout in een kom. Voeg 85 gram koude boter toe en wrijf deze met je vingertoppen door het meel totdat het mengsel op fijne kruimels lijkt.
  2. Voeg 3 eetlepels fijne kristalsuiker toe en meng goed. Giet vervolgens 175 ml volle melk langzaam in het mengsel en roer tot het een zacht deeg vormt.
  3. Bestrooi je werkblad met wat bloem en kneed het deeg voorzichtig totdat het glad is. Druk het deeg plat tot ongeveer 2,5 cm dikte en steek cirkels uit met een ronde uitsteekvorm of een glas.
  4. Leg de scones op een bakplaat bekleed met bakpapier. Bestrijk de bovenkant van de scones met wat melk voor een mooie glans. Bak ze gedurende 12-15 minuten tot ze goudbruin en gerezen zijn.
  5. Haal de scones uit de oven en laat ze iets afkoelen. Serveer ze warm met clotted cream en aardbeienjam.

Theesoort: De perfecte thee om te paren met scones is Earl Grey. De bloemige en verfijnde smaak van Earl Grey thee, gekenmerkt door bergamotolie, vormt een harmonieus contrast met de romige clotted cream en de zoete aardbeienjam. Deze zwarte thee verhoogt het genot van deze heerlijke lekkernij.

Recept 2: Mini-Quiches met Diverse Vullingen

Hartige hapjes zijn een must voor elke High Tea en mini-quiches zijn niet alleen verrukkelijk, maar ook veelzijdig. Je kunt verschillende vullingen gebruiken om aan de smaakvoorkeuren van je gasten te voldoen. Ontdek hoe je deze smakelijke mini-quiches kunt bereiden en welke thee hier het beste bij past.

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een mini-quiche bakvorm in of gebruik een muffinblik.
  2. Rol het kant-en-klaar bladerdeeg uit en snijd cirkels die iets groter zijn dan de holtes van je bakvorm. Druk de deegcirkels voorzichtig in de vormpjes.
  3. Voor de vullingen, kun je verschillende opties overwegen. Populaire keuzes zijn spinazie en feta, ham en kaas, of cherrytomaatjes en basilicum. Klop voor elke vulling eieren los met een scheutje room en voeg de ingrediënten toe.
  4. Giet de vullingen in de bladerdeegvormpjes en bak de mini-quiches gedurende 20-25 minuten of tot ze goudbruin en stevig zijn.

Theesoort: Een groene thee met jasmijn past uitstekend bij de diverse vullingen van de mini-quiches. De delicate smaak en het bloemige aroma van de jasmijnthee complementeren de hartige smaken van de quiches, waardoor ze nog beter tot hun recht komen.

Recept 3: Komkommer Sandwiches

Komkommer sandwiches zijn verfrissend en licht, waardoor ze perfect zijn voor een High Tea. Deze eenvoudige, maar smakelijke sandwiches zijn snel te bereiden en zullen je gasten zeker bekoren. Laten we kijken hoe je ze kunt maken en welke thee hier goed mee samengaat.

Bereiding:

  1. Snijd de korstjes van vers wit of bruin brood en besmeer het brood met boter.
  2. Was en snijd een komkommer in dunne plakjes.
  3. Beleg de helft van de boterhammen met een laagje komkommerplakjes. Leg de andere boterhammen er bovenop en druk zachtjes aan.
  4. Snijd de sandwiches in vingerlengte, diagonaal of in leuke vormpjes, afhankelijk van je voorkeur.

Theesoort: Rooibos thee past uitstekend bij de verfrissende smaak van komkommer sandwiches. Rooibos heeft een volle smaak en bevat geen cafeïne, waardoor het een uitstekende keuze is voor degenen die de voorkeur geven aan een cafeïnevrije thee. Het zal de lichte en subtiele smaak van de sandwiches niet overweldigen en je kunt volop genieten van deze verkwikkende combinatie.

Maak je eigen High Tea

Met deze heerlijke recepten voor scones, mini-quiches en komkommer sandwiches, samen met de bijpassende theesoorten zoals witte en Oolong thee, ben je helemaal klaar om je eigen High Tea te organiseren. Het bereiden van deze smakelijke hapjes en het kiezen van de juiste theeën van Losse-T om mee te paren, zal je High Tea-ervaring naar een hoger niveau tillen. Dus nodig je gasten uit, geniet van een gezellig samenzijn en laat je culinaire creativiteit schitteren!

Laat een reactie achter

What are your experiences? Read or write a review here.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden